Málagaprovinsen får mer uppmärksamhet än vanligt under årets upplaga av cykeltävlingen Spanien Runt, på spanska Vuelta a España. Vuelta a España är ett cykellopp i Spanien och som vid sidan av Tour de France och Giro d’Italia är ett av de tre stora etapploppen inom cykelsporten i världen (Grand Tour).

Den stora cykeltävlingen, som cyklas i etapper, började 25/8 och avslutas 16/9. Första etappen började vid Pompidou museet, där de första cyklisterna skickades ut på den 8 km långa sträckan i Málagas centrum. Sträckan är mycket vacker och målsnöret nås på Plaza de la Constitución. Söndagen 26/8, avslutades sträckan Marbella – Caminito del Rey. I måndags cyklades det från Mijas till Alhaurín de la Torre och fjärde etappen gick från Vélez-Málaga till Alfácar.

Intresset för denna stora cykeltävling är som vanligt mycket stort och i år deltar flera av världens bästa cyklister. Som vanligt är detta bra marknadsföring för Malaga stad och närliggande turistorter. Något som påverkar näringsliv, turism och fastighetsmarknad på ett positivt sätt.

Relaterade artiklar