Södra Europas största temapark i Malaga? Ja, du hörde rätt. 235 000 m2 stor kommer den nya temaparken att bli när den står klar om tre år. Det blir en blandning av nöjespark, shoppingcenter, restauranger samt hotell- och konferenscenter. Det stora projektet, Intu Costa del Sol, är förlagt till ytorna strax intill det nuvarande kongresscentret i Torremolinos, som ligger mellan Benalmadena och Malaga. Något som vi på Spanska Fastighetsfonden är glada för, då våra fastigheter enbart ligger 5 minuters bilresa bort.

Kostnaden uppgår till 850 miljoner euro och det är det brittiska fastighetsbolaget Intu Properties som står bakom satsningen. Bolaget har sedan tidigare tre stycken shoppingcentrum i Spanien och företagets aktier är börsnoterade på Londonbörsen. Första spadtaget tas redan nästa år och det årliga besökarantalet förväntas uppgå till 30 miljoner personer.

Projektet blir södra Europas största temapark och självklart även ett av de dyraste och mest ambitiösa på Costa del Sol. Du kan läsa mer om våra tidigare reportage om potentialen för fastighetsinvesteringar i Benalmadena (klicka här).