Under 2018 har Costa del Sol fått se kraftigt stigande hyrespriser. Att hyra en 100 m2 stor bostad i Málagaprovinsen kostar nu i genomsnitt 831 euro i månaden, dvs 8,31 euro/m2. Det visar statistik sammanställd av Fotocasa, en av Spaniens största bostadsportaler.

I den senaste rapporten från Fotocasa har stigande hyrespriser i Torremolinos och Benalmádena ökat så mycket de senaste åren att dessa två kommuner nu är de dyraste på Costa del Sol med priser på 9,62 €/m2 respektive 9,10 €/m2. Detta jämfört med hyrespriserna i Marbella och Málaga som ligger på ca 8 €/m2. Men som vanligt varierar priserna och i vissa delar av Málaga och Marbella så är hyrorna högre än 9,62 €/m2.

Anmärkningsvärt i den senaste rapporten, är hur dyrt det blivit att hyra bostad i Málaga jämfört med Granada och Sevilla. I de två sistnämnda städerna ligger månadshyran för en lägenhet på 100 m2 strax över 600€ jämfört med 831€ i Málaga.

I Spanska Fastighetsfondens investeringsplan för 2019-2020 så finns bland annat Málaga stad och Benalmadena identifierade som intressanta investeringsområden, bland annat på grund av goda förutsättningar för stigande hyror och fastighetsvärden, under de kommande åren.

Relaterade artiklar